Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2018 09:40 - Другарят председател център нападател вкара гооооолллл
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4540 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Сещам се за едни далечни времена, когато моят кум и приятел, офицерът от танковите войски Р. Иванов играеше много технично, но и много егоистично, демек не подаваше пасове на никого по време на футболен мач и финтираше до пълно обезумяване.

Веднъж в някакъв квартален мач всички от нашия отбор спряхме да бягаме, защото ни писна и в същото време и противниците просто спряха да се движат.

Двата отбора останахме по местата си, а  моят тогавашен приятел и днешен кум и още по-голям приятел продължи да финтира, да „лъже“, да пробива, да се върти из централната зона на игрището, да се щура по терена като нестинарка със стомашно-чревно разстройство и …накрая всички се разхилихме гороломно и той в един момент излезе от своя егоистичен унес и видя целият абсурд на положението.

Сам…той си играеше в онзи момент съвсем сам в някакво свое първенство, в свой мач и в своя паралелна вселена. А когато ни видя как се хилим на соловите му изяви, ни каза, че сме простаци и се разсърди.

Но както тогава, така и днес аз страшно много обичам този мой приятел и кум,офицерът Р. Иванов, защото той в края на краищата не е футболна звезда с претенции, а страхотен пич, пристрастен към соловите футболни изяви. / Дали ще изглежда като подмазване, ако допълня, че готви страхотно вкусно/

Аналогичен случай в наше село в днешни времена. Имаме един супер футболист, който е толкова супер футболист, че в един финален мач нахлува …ъъъ…не точно нахлува, а ходешком влиза в наказателното поле като на разходка…защитникът до него взима светкавично решение и …и рухва на земята. Супер футболистът си наглася топката, стреля към вратата и…

Никой не се смее. Всички ръкопляскат дори и лазещият по тревата защитник, който е направил нещо като шпалир. И двата отбора и публиката и медиите ръкопляскат и правят „мексиканска“ вълна. Но за разлика от нашия квартален мач, в който и двата отбора спряхме да играем, в този никой не вижда абсурда на положението. И футболисти и треньори пляскат с ръце и се смеят щастливо и носят супер футболиста на ръцете и го хвърлят във въздуха и той полита към небето като една истинска звезда.

Роди се звезда.

А сега да разгледаме някакъв сценарий за комедия…или за трагедия или за…пиеса…както би казал един наш класик „гражданско позорище в едно действие“

Величествен дворец. Огромна зала. В нея на два фотьойла стоят един дребен мъж със строго изражение и едър мъж също със строго изражение.

Първият мъж, който винаги е първи, казва с типичното си строго изражение:

Повиках ви и като човек, който е вкарал пет шайби в хокеен приятелски мач, ви казвам, че вашият хъб не струва.

А вторият мъж, който всъщност винаги е първи във всичко, отвръща:

С цялото ми уважение към вашите пет шайби, но те са в приятелски мач, а аз в официален финален мач забих три гола и затова ви казвам, че хъбът е супер идея. Ето, вижте на тази салфетка как хубаво съм го нарисувал…

…и му показва стилна скица на енергиен  хъб, нанесена върху салфетка с леки петна от контакт с филия с мас.

Първият мъж, който във всичко е пръв,  гледа сурово и вбесено в салфетката и отвръща…

Хет трик…голяма работа. Аз съм летял с жерави, гмуркал съм се в морето и с голи ръце съм вадил древногръцки амфори и имам страхотна ядрена ракета…

…е, хайде сега…аз пък имам магнолии и трима папи са ме галили по главата – отвръща пренебрежително вторият мъж, който всъщност винаги е първи, поне така го представят всички, а някъде встрани една изящна  госпожа вади тефтера и пише „ В изказа  му се редуват  смирението и настойчивостта“

Двамата строги мъже потъват в разговора...

 

Край на първо действие на комедията, трагедията или на гражданското позорище в едно действие.

Ако имате нерви, чакайте и второ и трето и прочие действия в живота напред.

Как го бяха изпели Ъпсурт ?  „Животът ни е поп- фолк“

Ами, да.  Добре дошли в страната на неограничените възможности …поп-фолк певица изпя като гюбек стихове от Вапцаров, а футболист става голмайстор на първенство, докато защитниците пред него падат като умирающи лебеди.

Ой, тигре, тигре. Не разбираш ли, че тези ти се смеят зад гърба, а ти ръкопляскат пред очите. Тия са най-опасни, тигре. Защото си ги накарал да се чувстват унижени и някой ден точно тези лазещите ще ти бият дузпата. Ще те спънат и контузят по-лошо, отколкото Серхио Рамос би го направил.

Но стига футбол. Стига циркове.


https://burgas-reporter.com/articles/31458






Гласувай:
3



1. ganini - Гледам:
30.05.2018 17:48
малко гласове (само два) и но коментар. Народа страхлив, 70 годишен страх, камшика е играл зловещо по прегърбените гърбове. А то позорището е смешно и жалко!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 94834
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031